Technisch consultant Piet over het programma Qlik Sense: “Je hebt snel inzicht in je gegevens”

Wil jij meer inzicht in je bedrijfsdata? Dat kan! Door het programma Qlik Sense in Compenda te integreren, kun je snel informatie krijgen over bepaalde zaken binnen je bedrijf. Technisch consultant Piet maakt samen met zijn collega Kevin rapportages voor verschillende klanten. Piet: “We maken de vertaalslag van de data in Compenda naar een duidelijke visuele weergave, zoals een grafiek. Hierdoor krijgt de klant snel inzicht in zijn gegevens, zonder dat hij zelf in de database hoeft te duiken en de gegevens hoeft te ordenen.”

Patronen herkennen

Met Qlik Sense kun je meer informatie uit je bedrijfsdata halen. Piet: “Je gegevens worden meer inzichtelijk en beter meetbaar, en patronen zijn makkelijker te herkennen.” Zo was Piet voor een klant bezig met een rapportage rondom HRM, waarbij hij eerst de overuren in kaart bracht en daarna de verlofuren en het ziekteverzuim. Piet: “Na een periode waarin veel overuren waren gemaakt, was een duidelijke piek in het ziekteverzuim zichtbaar. Zo’n patroon valt eerder op wanneer je getallen omzet in beeld.”

“Ik maak de klant graag blij”

Wat Piet zo leuk vindt aan het werken met Qlik Sense in Compenda? Het blij maken van de klant. Piet: “Je merkt dat klanten het heel fijn vinden dat ze meer inzicht in hun gegevens hebben. Ze kunnen beter meten of ze hun doelstellingen halen, vroegtijdig dingen signaleren en eerder bijsturen indien nodig. Het geeft een kick dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.” Piet en Kevin houden daarbij volledig rekening met de wensen van de klant. “Elke rapportage is klantspecifiek. Op basis van de informatiebehoefte van de klant zorgen we ervoor dat de gewenste informatie naar voren komt”, aldus Piet. Daarnaast heeft de klant rechtstreeks contact met Piet. Hij adviseert, denkt mee en houdt een vinger aan de pols. Piet: “Het gebeurt weleens dat ik bijzonderheden signaleer. Hier neem ik dan contact over op met de klant.”

Voor wie?

Qlik Sense is geschikt voor bedrijven die Compenda gebruiken en meer inzicht in hun gegevens willen krijgen. Piet: “Zodra je als bedrijf veel met Excelsheets bezig bent om inzicht te krijgen in je gegevens, dan is het een goed idee om Qlik Sense in Compenda te integreren. Daar ga je enorm veel tijd mee besparen.”

Wil je meer weten over het gebruik van Qlik Sense in Compenda? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag onze brochure aan

*Je ontvangt hem direct in je mailbox! 

Bekijk onze brochure

*Je ontvangt hem direct in je mailbox!