Digitalisering rechtspraak (KEI) start vanaf februari 2017

De rechtspraak digitaliseert. Werk je als juridisch professional? Dan wordt digitaal procederen in de nabije toekomst verplicht. Dit is onderdeel van het programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI). Een initiatief van de minister van Veiligheid en Justitie en de Raad voor de Rechtspraak om procederen eenvoudiger, sneller en overzichtelijker te maken.

Steun Eerste Kamer

Op 12 juli 2016 heeft de Eerste Kamer vier wetsvoorstellen aangenomen die het onder meer mogelijk maken om processtukken digitaal in te dienen. Deze wetten treden waarschijnlijk vanaf 1 februari 2017 in werking. Het digitaal procederen wordt in verschillende fases ingevoerd.

Wat kun je nu al doen als advocatenkantoor?

Zorg ervoor dat je bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd en je dossiers zijn gedigitaliseerd. En heb je daar hulp bij nodig, dan kan Compenda je uiteraard helpen! Lees hier meer over onze oplossingen voor advocaten.

Ondertussen werken wij in samenwerking met onze partner Docuwork aan een directe koppeling met de Raad voor de Rechtspraak. Deze koppeling zorgt er onder meer voor dat documenten worden omgezet naar het gewenste format. Hierdoor kunnen gegevens automatisch met de Raad voor de Rechtspraak worden uitgewisseld.

Meer informatie?

Meer informatie over hoe wij jou als advocatenkantoor van dienst kunnen zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag onze brochure aan

*Je ontvangt hem direct in je mailbox! 

Bekijk onze brochure

*Je ontvangt hem direct in je mailbox!