Dit is hoe goede urenregistratie jou effectiever laat werken!

Zijn jouw projecten niet rendabel genoeg? Wordt het aantal te besteden uren constant overschreden? Kost het schrijven en controleren van uren te veel tijd? Worden de verstuurde facturen niet op tijd betaalt? Een goede urenregistratie neemt deze zorgen voor je weg. Benieuwd hoe? Lees gauw verder!

Verdien jouw tijd en inspanningen terug

Projecten zijn pas rendabel als tenminste de besteedde uren worden terugverdiend. Nog vaak zien we dat uren op klantniveau worden geregistreerd in plaats van projectniveau. Zo kan het erg lastig zijn om te zien welke projecten rendabel zijn en welke niet.

Door je medewerkers op projectniveau uren te laten schrijven krijg je een gedetailleerd overzicht en is meteen duidelijk of het verloop van een project klopt met de begroting die vooraf is opgesteld. Zo niet, dan kan er tijdig worden bijgestuurd.

Maak het gehele team declarabel

Eén van de andere aandachtspunten betreft de volledige urenregistratie. Hiermee bedoelen we dat het niet alleen belangrijk is om de declarabele uren te schrijven, maar misschien nog wel belangrijker om ook de niet-declarabele uren te schrijven. Alleen zo krijg je een volledig beeld van de besteedde tijd aan een project en of dit binnen het budget blijft.

Doordat je ook precies ziet wie welke uren schrijft, kan een medewerker persoonlijk op zijn of haar declarabiliteit worden aangesproken. Vervolgens kijk je samen waar het probleem ligt: is het de begroting of zijn er andere factoren die ervoor zorgen dat uren worden overschreden?

Creëer grip in de gehele organisatie

Op het moment dat je de uren specifiek én volledig bijhoudt krijgen jij en je medewerkers echt grip op de lopende projecten. Als je er daarnaast voor zorgt dat je in hetzelfde systeem ook je afspraken en de communicatie met de klant vastlegt, is het krijgen van overzicht heel eenvoudig.

Tenslotte is het ook belangrijk dat je gemakkelijk gedetailleerde rapportages kunt draaien op de uren zodat je niet te veel tijd kwijt bent aan het krijgen van het inzicht dat je nodig hebt.

Krijg facturen sneller betaald

Klanten betalen sneller voor een factuur met een duidelijke specificatie. Hierop wordt ieder uur verantwoord met een omschrijving van de werkzaamheden. Als je de uren netjes, volledig en per project geschreven hebt, begrijpt de klant beter wat hij terugkrijgt voor zijn investering. Zo ontvang je betalingen sneller en heb je minder discussies over je facturen.

Door onze jarenlange ervaring met urenregistratie bij vele verschillende bedrijven bieden wij jou de beste software om met eenvoudige invoer een maximaal resultaat te behalen. Natuurlijk weten wij ook dat urenregistratie slechts een van de vele onderdelen van je bedrijfsproces is. 

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd geworden naar de mogelijkheden van Compenda? We kijken graag samen met jou welke functies aansluiten bij jouw werkprocessen en deze versnellen of vereenvoudigen. Graag eerst zelf even kijken? Ga naar www.compenda.nl of bekijk onze brochure.

Vraag onze brochure aan

*Je ontvangt hem direct in je mailbox! 

Bekijk onze brochure

*Je ontvangt hem direct in je mailbox!