CRM-oplossingen: Standaard, maatwerk of een combinatie?

Onze manier van werken is in de laatste jaren enorm aan verandering onderhevig. We doen steeds meer zaken online en communiceren wat af met collega’s, prospects en klanten. Customer Relationship Management software helpt jouw organisatie met het bijhouden en analyseren van alle interacties die je hebt met klanten en prospects. In CRM-oplossingen zitten ontzettend veel mogelijkheden. Ga je bijvoorbeeld voor een standaard pakket, een maatwerk oplossing of een combinatie van de twee? Wij vertellen je hier meer over!

CRM oplossingen | Compenda

De voordelen van een standaard CRM-oplossing

Standaard CRM-oplossingen zijn ideaal voor veel bedrijven. Ze bieden functionaliteiten die voor de meeste bedrijven belangrijk zijn en de beste ideeën en ervaringen van bouwers en gebruikers zitten al in het pakket. Veelal zijn het goede complete systemen met een grote gebruiksvriendelijkheid.

Kosten en tijdsinvestering

De kosten van een standaard systeem liggen veel lager dan die van een maatwerk systeem. Het systeem hoeft immers niet op maat gemaakt worden voor jouw organisatie, dus dit scheelt een hoop manuren. Daardoor kan het systeem tevens sneller geïmplementeerd worden. Wel is het belangrijk om de tijd te nemen om een goed selectieproces te hanteren voor de juiste CRM-oplossing.

Regelmatige updates en uitbreidingen

Standaardpakketten krijgen regelmatig een update met nieuwe functionaliteiten op basis van de inbreng van de verschillende gebruikers. Dit zorgt ervoor dat het systeem niet snel zal verouderen, zonder dat je hier zelf een grote investering voor hoeft te doen.

De voordelen van een maatwerk oplossing

Wanneer je veel specifieke wensen hebt en geen overbodige functionaliteiten voor jouw onderneming in je CRM-systeem wilt is een maatwerk oplossing een goede keuze. De investering voor een maatwerk oplossing ligt hoger, maar kan resulteren in een systeem dat beter aansluit op de wensen van de organisatie.

De voordelen van een standaard CRM-oplossing met maatwerk mogelijkheden

Past een pakket in de basis bij jouw organisatie, maar zijn er een aantal aanpassingen nodig? Dan is de combinatie van een standaardpakket met een stukje maatwerk de perfecte oplossing. Dit is een goedkopere optie dan volledig maatwerk en zo creëer je toch de volledige aansluiting op jouw organisatie. Zo profiteer je van de voordelen van een standaard pakket en een maatwerk oplossing. De beste keuze is afhankelijk van jouw organisatie. Belangrijk is om te inventariseren wat jullie wensen en eisen zijn en op basis hiervan de mogelijkheden in kaart te brengen. Wil je advies over de mogelijkheden? Bij Compenda helpen we je graag verder!

Vraag onze brochure aan

*Je ontvangt hem direct in je mailbox! 

Bekijk onze brochure

*Je ontvangt hem direct in je mailbox!