5 simpele tips en trucs om je verder te helpen met Compenda

Wij realiseren ons goed dat Compenda een softwarepakket is met ontzettend veel mogelijkheden. Dit is handig, maar dan moet je wel weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. In deze blog laten we je een aantal tips en tricks zien met functionaliteiten die je misschien nog niet kent. In de onderstaande tekst en video wordt uitgelegd hoe je de tips gebruikt.

Datumveld invullen met één druk op de knop

Deze eerste tip is niet alleen tijdbesparend, maar zorgt er ook voor dat je fijner kunt werken. Stel je bent uren aan het invoeren voor gisteren. Dan kan het best wel schelen als je niet bij iedere declaratie op een nieuw project de datum van gisteren in een kalender hoeft te selecteren. Wist je dat als je in het datumveld op de letter “G” drukt op je toetsenbord, de datum van gisteren automatisch wordt ingevuld? Dit trucje werkt in ieder datumveld van Compenda en werkt met de volgende sneltoetsen:

E – De datum van eergisteren

G – De datum van gisteren

V – De datum van vandaag

M – De datum van morgen

O – De datum van overmorgen

Dubbel sorteren

Ook dubbel sorteren kan erg handig zijn. Sorteren binnen Compenda doe je door op een kolomkop te klikken waar je een rangorde in wilt aanbrengen. Als je vervolgens met ctrl ingedrukt klikt op de 2e kolomkop waarop je zou willen sorteren, wordt deze als tweede sortering toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld sorteren op relatietype en binnen elk type relatie sorteren op regio.

KvK-koppeling

Veel van onze klanten weten dat we een KvK-koppeling hebben in Compenda. Toch horen we regelmatig van klanten dat gebruikers de koppeling niet weten te vinden. De KvK-koppeling kun je als volgt gebruiken: je maakt een relatie aan als organisatie, vervolgens typ je een (deel van de) organisatienaam in het naamveld. Door daarna op het vergrootglas naast het naamveld te klikken komt er een scherm omhoog met een aantal suggesties uit de KvK-database. Als je het bedrijf dat je zoekt hebt gevonden dubbelklik je hierop en worden bedrijfsnaam, homepage, KvK-nummer en adresgegevens automatisch ingevuld.

Ontkennend zoeken

Soms wil je projecten of relaties op basis van een bepaalde waarde niet meenemen in je zoekresultaat. Dit is in Compenda mogelijk. Als je %^ typt voor de term die je wilt uitsluiten kun je in de meeste tekstvelden ontkennend zoeken. Let erop dat elk zoekresultaat waarbij het veld de zoekterm bevat, uit je overzicht wordt gefilterd.

Tabjes maken van je filters/weergaves

Het is mogelijk om in het project en/of taken tabblad van Compenda een weergave als tabblad op te slaan. Dit is erg handig als je vaak tussen filters wilt wisselen en zo gemakkelijk overzicht wilt bewaren. Het enige dat je hoeft te doen is in het weergave beheer het vinkje voor “Gebruik in hoofdscherm” aan te zetten bij de weergave die je als tabblad wilt zien.

 

 

Heb je vragen over deze tips of over andere mogelijkheden? Neem gerust eens contact met ons op!

Vraag onze brochure aan

*Je ontvangt hem direct in je mailbox! 

Bekijk onze brochure

*Je ontvangt hem direct in je mailbox!