5 redenen waarom wij onze notitieblokken hebben ingeruild voor een Bambook

Recentelijk hebben we een vrij impulsief besluit genomen: alle papieren notitieblokken de deur uit! Vanaf dat moment testen we een oplossing genaamd Bambook. Dit is een notitieboekje waarin je met een uitwisbare stift notities kunt maken. Hierdoor is elke bladzijde herbruikbaar. Hieronder vind je vijf redenen, waarom wij dit doen en je dit misschien zelf ook zou willen overwegen.

Duurzaamheid

Wij willen graag onze impact op het milieu zo laag mogelijk houden. We zitten niet voor niets in het groenste pand van Assen! Om ons papierverbruik te verminderen doen we zoveel mogelijk digitaal en printen we vrijwel niets. Wij vinden het ook belangrijk om hier als softwarebedrijf een voorbeeldrol in te vervullen. Door geen papieren notitieblok meer te gebruiken, gaan we nóg een stapje verder.

Up-to-date houden van je CRM-systeem

Niets is zo vervelend als je notities niet meer terug kunnen vinden, omdat je vergeten bent het te archiveren. Het overtypen van je notities is niet het leukste werk, maar het moet wel gebeuren om je CRM-systeem goed up-to-date te houden. Doordat je de tekst in de Bambook op een gegeven moment moet uitwissen, wordt je gedwongen om er nog eens doorheen te lopen en belangrijke zaken te archiveren. Het is bij ons dus ook deel van onze eigen CRM strategie! Tevens biedt Bambook ook een APP aan om je notities als foto naar jezelf toe te kunnen mailen vanaf je telefoon. Wij gebruiken dan zelf onze Outlook plug-in om de afbeelding met een druk op de knop naar het juiste archief te verplaatsen.

De gulden middenweg

Als je ooit bij een klant hebt gezeten met een laptop als notitie-medium weet je dat dit ook niet ideaal werkt. Het zorgt ten eerste voor afstand in het gesprek, door het grote laptopscherm tussen jou en je gesprekspartner. Ten tweede werkt het vaak afleidend door de onnodige notificaties die je blijft ontvangen op je laptop terwijl je aan het notuleren bent. Ook een tablet is niet ideaal voor dit doeleinde. Zowel het typen als het schrijven op een tablet scherm werkt niet vloeiend en zorgt vaak voor veel schrijffouten. Doordat de Bambook de vorm heeft van een standaard notitie schrift, is de ervaring nagenoeg hetzelfde als schrijven op een notitieblok. Je kunt de klant dus gewoon in de ogen kijken terwijl in gesprek bent.

Ruimte op je bureau

Her en der over je bureau verspreidde kladblokken met daarin informatie van wisselend belang is een beeld dat iedereen wel kent. Natuurlijk ruim je dit eens in de zoveel tijd op (of schuif je ze allemaal in die archieflade die je anders toch niet gebruikt). Het scheelt echter enorm veel tijd om alles op 1 kladblok bij te houden. Daarnaast staat het een stuk netter mocht er een klant op kantoor langskomen.

Ruimte in je hoofd

Een volgeschreven kladblok neemt niet alleen ruimte in op je bureau, maar ook in je hoofd. Ken je dat gevoel “ik moest nog iets doen, maar ik weet niet meer wat…”. Dit overkomt je vaak als je al je notities laat opstapelen zonder er een vervolgactie aan te koppelen. Doordat de Bambook je dwingt om nog eens je notities te bekijken voor je ze uitwist, kun je op dat moment de actiepunten omzetten in taken of afspraken in je agenda.

Benieuwd naar wat wij nog meer doen om ons proces of dat van onze klanten te verbeteren? Neem dan gerust eens contact met ons op!

Vraag onze brochure aan

*Je ontvangt hem direct in je mailbox! 

Bekijk onze brochure

*Je ontvangt hem direct in je mailbox!