Relatiebeheer software, waarom heb jij het nodig?

In de weer met Excel sheets, bestanden delen met collega’s en overal losse papieren en post-its: we zien het bij ontzettend veel organisaties voorbij komen. Vaak werkt dit in het begin nog wel, maar zodra jouw organisatie groeit en je meer klantgegevens moet bijhouden, wordt het lastig. Dan komt relatiebeheer software om de hoek kijken. Waarom jij het nodig hebt? Lees snel verder!

Relatiebeheer software | Compenda

Klantgegevens beheren

Met relatiebeheer software (ook wel een CRM systeem genoemd) kun je alle gegevens van een klant bijhouden en klantaccounts beheren. Wanneer je veel te maken hebt met klanten en klantgegevens zul je herkennen dat je op veel manieren met een klant bezig bent. Van een telefoontje tot een bezoek op locatie, een mailtje of een upsell. Met speciale relatiebeheer software heb je al deze gegevens overzichtelijk in één systeem. Veel meer overzicht dan al die losse bestandjes dus!

Een van de vele voordelen van relatiebeheer software is het feit dat je de gegevens altijd en overal beschikbaar hebt. Is een collega op vakantie? Dan vind je de laatste mails en afspraken in het systeem. Misverstanden en onduidelijkheid uitgesloten!

Efficiënter werken

Doordat de software essentiële informatie beheert en combineert, versterk je tevens jouw salesproces. Je hoeveelheid verkochte diensten en/of producten, het gemiddelde bestelbedrag per klant of je maandelijkse omzet heb je direct inzichtelijk. Door de mobiele app van Compenda zijn medewerkers buiten de deur ook altijd op de hoogte van projecten en de laatste klantinformatie. Het registreren van uren en reistijd gaat zo ook een stuk makkelijker en sneller!

Oneindig koppelen

Een veel voorkomend probleem bij ondernemers is het onoverzichtelijke gebruik van allerlei verschillende systemen. Daarom zijn koppelingen de oplossing. Compenda koppelt onder andere met veel gebruikte applicaties, zoals boekhoudsystemen en rapportagetools. Op deze manier is schakelen tussen systemen verleden tijd.

Processen automatiseren en optimaliseren

Doordat uw bedrijfsprocessen met relatiebeheer software worden geautomatiseerd, wordt de kans op fouten tevens geminimaliseerd. Bij relatiebeheer software kun je onder andere denken aan de volgende onderdelen die je overzichtelijk bij elkaar hebt:

  • CRM;
  • Urenregistratie;
  • Projectbeheer;
  • Facturatie.


Wil jij meer weten over relatiebeheer software of wil je zien wat Compenda voor jou kan betekenen? Wij helpen je graag. Bel of stuur ons een bericht.

Bekijk onze brochure

*Je ontvangt hem direct in je mailbox! 

Bekijk onze brochure

*Je ontvangt hem direct in je mailbox!