Welkom bij ons thuis!

We zijn opnieuw door de overheid aangemoedigd om thuis te werken. Gezien we bij Compenda bijna alles prima op afstand kunnen doen, willen we hier graag aan bijdragen. Om jullie een beeld te geven van hoe wij er deze keer bijzitten delen we graag de ervaringen van een aantal van onze medewerkers met jou! Kijk en lees hieronder verder hoe wij het thuiswerken ervaren. 

Rick

“2020 startte voor mij al met thuiswerken vanwege een operatie aan mijn knie. De eerste 6 weken betekende dat vooral liggend werken vanaf de bank, slechts af en toe verplaatste mijn werkplek zich naar de keukentafel. Ik heb gelukkig nog 2-3 weken op kantoor kunnen zijn totdat helaas de lockdown werd afgekondigd. Zodoende was ik weer terug aan de keukentafel.

Zodra traplopen toegestaan was ben ik verhuisd naar de dakkapel en sindsdien ziet mijn thuiswerkplek eruit zoals op de foto. Een heerlijk rustig plekje om te werken. Een grappige bijkomstigheid is dat hier ook mijn dartbord hangt, na een werkdag is het lekker om even te ontspannen en een paar pijltjes te gooien.

Nu we sinds een aantal weken opnieuw thuis zitten is het vreemd om te beseffen dat ik dit jaar meer thuis heb gezeten dan op kantoor. Dit is dus met recht mijn werkplek van 2020.

Natuurlijk kijk ook ik weer uit naar de gezellige sfeer op kantoor, het langsgaan bij klanten en het persoonlijke contact. Dat mis ik veruit het meest!” 

Piet

“Ik had altijd al een thuiskantoor, waar ik aan hobbyprojecten werk of af en toe een spelletje speel. Nu met deze tweede ronde aan thuiswerken heb ik deze kamer eens goed opgeruimd en beter ingericht. Het grote scherm heb ik tijdelijk meegenomen van werk, zodat ik mijn eigen scherm weer kon uitlenen aan familie. Daarnaast heb ik dit voorjaar een zit-sta bureau gekocht, welke nu ook weer goed van pas komt om te voorkomen dat je de hele dag maar zit.

Het is maar een kleine ruimte, maar als werkplek heb je ook niet veel nodig, en het grote raam zorgt voor veel licht. Daarnaast is het fijn dat ik een klein stadsbos dicht bij huis heb, waar ik tussen de middag even lekker kan uitwaaien.”

Patrick

“Op de foto zie je mijn “thuiswerkplek” op het kantoor. In deze tijden wordt thuiswerken zoveel mogelijk gestimuleerd. En ik heb dit zeker ook wel geprobeerd. Maar ook ik heb aan den lijve ondervonden dat dit toch wat lastig is in combinatie met mijn kinderen. Het begrip thuiswerken is voor de kids, ‘gezellig met papa kunnen spelen’ of continue vragen wat je aan het doen bent. Zoals je kan voorstellen zorgt dat voor behoorlijk wat afleiding. Daarnaast zat ik toch ook wel wat in de weg daar aan de keukentafel.

Om dus mijzelf en het hele gezin een plezier te doen ben ik in goed overleg alsnog terug naar het kantoor gegaan. Aangezien ik dicht bij het werk woon is voor mij de reistijd ook beperkt. Ik zit nu voor het grootste gedeelte alleen op het kantoor. Je hebt dan alle rust en ruimte om je werk uit te voeren. Wat toch een stuk beter werkt dan aan de keukentafel met kinderen om je heen. Voor mij is het dus wel zo fijn dat ik alsnog naar het kantoor kan!”

Luuk

“Het is weer zover, de werklaptop is op het thuisbureau gezet en komt er de komende tijd niet vanaf. Deze keer heb ik maar besloten een monitor van werk mee te nemen, gezien dat toch een stuk efficiënter werkt dan via een laptopscherm. Ik woon niet heel ruim dus mijn enige extra slaapkamer, die normaal gesproken als muziekkamer gebruikt wordt, is inmiddels mijn kantoor geworden. Een deel van mijn hobby heeft tijdelijk ruimte moeten maken voor mijn werk, maar het is wel heerlijk om na een drukke werkdag gelijk even een deuntje te kunnen spelen om je hoofd leeg te maken.”

Bakkie doen op afstand?

Wil je graag met ons kennismaken en meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Het is altijd mogelijk om op afstand met ons kennis te maken óf een demo te bekijken. We helpen je graag verder bij het automatiseren van jouw unieke processen.  

Vraag onze brochure aan

*Je ontvangt hem direct in je mailbox! 

Bekijk onze brochure

*Je ontvangt hem direct in je mailbox!